Polityka Prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU

DOMENA NIERUCHOMOŚCI s.c. J.PERKOWSKA A.SKORULSKA


    Dane osobowe użytkowników serwisu internetowego Domena Nieruchomości s.c. J.Perkowska, A.Skorulska, 15-453 Białymstoku, ul. Nowy Świat 9 lok.1, NIP 9662103809, REGON 364293260, funkcjonującego pod adresem www.bialystok-nieruchomości.pl zwanym dalej Serwisem, przetwarzane są zgodnie z art.13 ust.1 i ust.2 Ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. z uwzględnieniem zasad określonych w ustawie z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

    Z Administratorem skontaktować się można pod adres e-mail: biuro@bialystok-nieruchomosci.pl, pod nr tel. 570 00 12 14; 570 00 25 28, lub pisemnie pod adresem: ul.Nowy Śwait 9 lok.1 15-453 Białystok.

    Polityka ma na celu zagwarantowanie Użytkownikom Serwisu ochrony wszelkich dotyczących ich danych osobowych i informacji przekazywanych spółce Domena Nieruchomości s.c. J.Perkowska, A.Skorulska, przez Użytkowników Serwisu, przed naruszeniem poufności tych danych i informacji oraz ich nieuprawnionym wykorzystaniem.

    Użytkownik Serwisu zobowiązany jest zapoznać się z Polityką Prywatności przed skorzystaniem z Serwisu Domena Nieruchomości s.c.

    Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne. Dane osobowe są zbierane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji czynności związanych z usługą pośrednictwa lub czynności zmierzających do wykonywania usługi pośrednictwa t.j. zawarcia umowy pośrednictwa, w szczególności podanie danych za pomocą formularza kontaktowego Serwisu, przez telefon, mailowo, lub osobiście.

    Do realizacji czynności związanych z usługą pośrednictwa (kontaktu i odpowiedzi na przesłane zapytania) niezbędne jest podanie: adresu e-mail, imienia i nazwiska, adresu zamieszkania, adresu i prawa własności sprzedawanej nieruchomości, nr i seria dowodu tożsamości, pesel i/lub regon, nr NIP w przypadku firm, nr telefonu. Brak zgody na podanie danych osobowych uniemożliwia zawarcie umowy i realizację czynności zmierzających do wykonania usługi pośrednictwa.

    Dane osobowe użytkowników mogą być przetwarzane dla celów marketingu bezpośredniego przez administratora danych osobowych zajmującego się ewentualną obsługą użytkownika poza Serwisem.

    Użytkownikowi Serwisu w każdej chwili przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

    Podane dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu, nie będą przekazywane do państwa trzeciego i organizacji międzynarodowych.

    Domena Nieruchomości s.c. J.Perkowska, A.Skorulska, jako Administrator danych osobowych może powierzyć przetwarzanie zebranych w ramach Serwisu danych osobowych, podmiotom trzecim, na zasadzie zawartej z nim Umowy o Współpracy., na podstawie art. 28 Ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r., w celu realizacji odpowiedzi na przesłane zapytania oraz realizacji czynności związanych z usługą pośrednictwa. Oraz sprzedaży/zakupu nieruchomości.

    Dane osobowe przetwarzane w celu realizacji obowiązków publicznoprawnych ciążących na Administratorze będą przechowywane przez okres 5 lat, licząc od początku roku następującego po roku (cele rachunkowe i podatkowe), lub do czasu rozstrzygnięcia ewentualnych roszczeń wynikających z Umowy pośrednictwa.

    Przy korzystaniu z sieci publicznej przez użytkownika bez podjęcia odpowiednich zabezpieczeń, istnieje ryzyko wykradzenia danych osobowych. Domena Nieruchomości s.c. J.Perkowska, A.Skorulska nie ponosi odpowiedzialności za nieprzyjemności i straty powstałe z powodu wykradzenia danych osobowych, które zostały podane w momencie połączenia się z Serwisem za pomocą niezabezpieczonej sieci publicznej. Każdy użytkownik Serwisu powinien dbać o bezpieczeństwo swoich urządzeń, które służą dostępowi do sieci Internet. Takie urządzenie powinno posiadać program antywirusowy z aktualną bazą definicji wirusów, aktualną i bezpieczną wersję przeglądarki internetowej oraz włączoną zaporę sieciową. Użytkownik powinien cyklicznie sprawdzać, czy system operacyjny i programy zainstalowane na nim posiadają najnowsze aktualizacje.


Pliki cookies


    Serwis Domena Nieruchomości s.c. nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

    Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym wykorzystywanym przez Państwa do korzystania z Serwisu i umożliwiają korzystanie z niego. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

    Podmiotem zamieszczającym na Państwa urządzeniu końcowym pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Administrator.

    Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Opisywane pliki pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,

b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,

    Korzystając z Serwisu akceptują Państwo korzystanie z plików Cookiem. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki lub urządzenia w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies znajdziesz w pomocy i w ustawieniach Twojego oprogramowania (przeglądarki internetowej).

    Domena Nieruchomości”s.c. J.Perkowska, A.Skorulska może dokonywać zmian w niniejszej Polityce Prywatności w każdym czasie z uwagi na zmiany techniczne Serwisu, zmiany prawne i inne. Użytkownik, który nie będzie zgadzał się na zmiany Polityki Prywatności może w każdej chwili zaprzestać korzystania z Serwisu oraz jego usług.

    Niniejszy Regulamin Polityki Prywatności pełni rolę ogólnych warunków umów w rozumieniu przepisów Kodeksu cywilnego.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb klientów. Zmiany ustawień dotyczących plików cookie można dokonać w dowolnej chwili modyfikując ustawienia przeglądarki. Korzystanie z tej strony bez zmian ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

rozumiem